Elisabeths Hälsostege – vecka 2

Snön har kommit, vilket ger baksida lår och rumpa en omgång under barnvagnspromenaderna. Det gäller att utnyttja möjligheterna som ges!

20140212-141323.jpg

Dålig sömn leder till dåliga matvanor. Efter en natt då jag inte fått kvalité på sömnen för att Alma legat tätt intill hela natten och velat amma ofta (jag har blivit bortskämd med att få sova 5-6h i sträck under några veckor), tog brödsuget överhanden vid frukosten. Men då är det bara att ta nya tag resten av dagen!
Jag börjar varje dag med ca 5 dl vatten. Att amma torkar ut kroppen något otroligt så det gäller att fylla på reserverna!
Förutom dålig sömn så är det lätt att maten blir lidande under långa bilresor. Det blev av bekvämlighetsskäl ett stopp på en hamburgerkedja på väg hem från ett par goda vänner. Aldrig trodde jag att det kunde trigga igång mitt sötsug så mycket! Och då undvek jag att äta av brödet. På kommande bilresor ska jag stanna vid restauranger som serverar husmanskost eller á la carte. Dessutom ska jag se till att ha med frukt eller annat lämpligt mellanmål.
Godast måltid denna veckan var fetaostfyllda kycklingfiléer i tomatsås. Bästa träningen var barnvagnspromenaden hem från öppna förskolan i en decimeter snö!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s