Elisabeths Hälsostege – vecka 10

Har varit förkyld hela denna veckan och har därför tagit det lite lugnare. Har gjort enklare yogaövningar och andningsövningar för att rensa ur slemmet ur kroppen. Genom att andas ut ALL luft ur lungorna så får man med sig eventuellt skräp/slem som sitter där. Som inspiration är jag med i en yogautmaning via Instagram (en app till smartphone där man delar sina foton).Just denna är en 10-dagarsutmaning där tre yogalärare turas om att varje dag lägga upp en ny övning. Man lägger sedan in den i sitt vanliga träningsprogram, fotar och lägger ut på sitt konto med angiven hashtag.

Matmässigt sköter jag mig bra. Har blivit lite extra glass när halsen gjort ont. Även om det är skönt för halsen så är det inte så bra att äta glass vid förkylning eftersom sockret i den försämrar immunförsvaret. Vill man fortfarande ha något glassliknande för att svalka halsen kanske raw food-glass kan vara något?!

raw ice cream3 st frysta ekologiska bananer
250 g frysta mangobitar
2 msk Raw kakao
1 msk honung eller agave eller ett par dadlar
2 msk riv/hacka en mörk chokladkaka av fin kvalité och ”strössla” över
Färsk myntaTa ut de frysta bananbitarna och mangon – låt tina i cirka 6-10 minuter. Mixa banan, mango, kakao, det söta och raw kakao (samt ev. myntablad) tills det blir som en mjukglass i  matberedaren. Toppa glassen med med rivna mörka chokladen och några myntablad. Ät på direkten!

Tillbaka till startsidan för Elisabeths Hälsostege

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s